Abstractie in Nederland anno 2015 in het Zandvoorts Museum


Vrijdag 6 Maart 2015 om 16.00 uur, opent de tentoonstelling ‘ABSTRACTIE IN NEDERLAND ANNO 2015’  met een selectie van 10 van de meest innoverende, nog levende, kunstenaars binnen de (lyrisch) abstracte schilder – en beeldhouwkunst van de afgelopen 20 jaar in Nederland. Gevestigde kunstenaars die zich allen blijven innoveren en ontwikkelen en daarbij een duidelijk herkenbaar persoonlijk signatuur kennen binnen de abstractie.

In alfabetische volgorde zult u werk gaan zien van AD ARMA (schilderijen en geblazen glas), ARVEE (Schilderijen), HANS vanHorck (schilderijen en beelden in steen), JAN KEES LANTERMAN (Beelden in steen), JAN VAN LOKHORST (schilderijen), EELCO MAAN (schilderijen) , MIEKE PONTIER (objekten in geblazen glas met steengoed), WILLEM van SCHEIJNDEL (schilderijen), KAREL VREEBURG (beelden in steen) en RON v.d.WERF (schilderijen).

De gedachte achter deze unieke verkoop tentoonstelling is het publiek te laten zien dat er grote verschillen zijn binnen de abstracte schilder- en beeldhouwkunst.
De werken van de exposerende kunstenaars ‘bijten’ elkaar niet. Dit kan ook niet daar abstractie eigenlijk een vrije interpretatie is van de werkelijkheid onder invloed van de emoties en het vermogen van de kunstenaar om alle ingegeven dogma’s en ‘dwanghandelingen’ los te laten.Pas als dit proces zich in de geest van de kunstenaar voltrekt, kan de eigen interpretatie van de werkelijkheid naar buiten treden .

U bent van harte welkom!

ZANDVOORTS MUSEUM
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort
tel 023-5740280
http://www.zandvoortsmuseum.nl/

OPENINGSTIJDEN:
Maandag en dinsdag: gesloten.
Woensdag t/m zondag: 13:00-17:00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: